Tiistaina koulussa oli bullikset, jonne sai tehdä jotain hyvää. Minä päätin kaverini kanssa äidin pienellä avustuksella tehdä muffineita. Resepti on peräisin Valion ohjeesta, jonka kaverini äiti oli löytänyt lehdestä.
Äitini mielestä kolminkertainen määrä oli liioiteltua, joten päädyimme tuplaamaan ohjeen määrän. Muffinit houkuttelivat ostajia niin paljon, että niitä olisi kuitenkin mennyt kaupaksi enemmänkin.
Minttu-suklaa cupcaket
12kpl
40min + uunissa n. 14min+jäähdytys 1t
1prk(200g)Valio Eila*kermaviiliä
100g Valio Eila*voita
1 muna
1tl piparminttuaromia
75g laktoositonta tummaa suklaata
1dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
Voiteluun
2rkl Valio Eila*voita
Minttu suklaa kuorrutus
200g Valio Eila* voita
6dl tomusokeria
1tl vaniliasokeria
1rkl vettä
2rkl kaakaojauhetta esim. van houten
1/4 piparminttuaromia
2-3 tippaa vihreää karamelliväriä
Sekoita kulhossa kermaviili, sulatettu, jäähtynyt voi, muna ja piparminttuaromi. Rouhi suklaa veitsellä. Lisää kuivat aineet ja suklaa seoksena. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Voitele muffinivuan syvennys tai laita niihin muffinssivuuat. Jaa taikina syvennyksiin. Paista uunissa 200 asteessa n. 14-16min.
KUORRUTUS
Sekoita sähkövatkaimella huoneen lämpöinen voi, sokerit, sekä vesi tasaiseksi kreemiksi. Jaa kreemi kahteen osaan. Lisää toiseen kaakao jauhetta ja toiseen piparminttuaromia sekä vihreäelintarvikeväri. Sekoita molemmat hyvin. Aseta tähtitylla(halk. 11mm)pursotinpussiin. Lusikoi suklaa toiselle laidalle ja piparminttukreemi toiselle. Pursota kreemiä hyvin jäähtyneiden muffineiden päälle. Tarjoa samana päivänä.
VINKKI
Halutessasi voit korvata taikinan piparminttuaromin ja tummansuklaan 1pussillisella(150g) Marianne crush rouhetta. Tällöin muffinit sisältävät pienen määrän(<0,1 g /kpl) laktoosia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti