Olen Elsa, 10v. tyttö Helsingistä. Innostuin kokkaamisesta viime syksynä ja nyt päätin perustaa ruokablogin. Ihan ensimmäiseksi tehtiin äidin ja kummitädin kanssa yhdessä lohipastaa. Siitä tuli tosi hyvää! Se on helppo ruoka ja onnistut varmasti sen teossa. Varo vaan kiehuvaa vettä ja älä keitä pastaa liian kypsäksi. Näin se tehdään:
LOHIPASTA
(4 hengelle)
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl voita
1 rkl kalafondia
2 dl vettä
5 dl kuohukermaa
250g lämminsavulohta
Tilliä, suolaa, pippuri ja limen mehua
Limen lohkoja koristeeksi
1 pkt Barilla Bavette nr. 13 -pastaa
2 rkl merisuolaa
Iso kattilallinen vettä
Laita iso kattilallinen vettä kiehumaan. Pilko sipuli, valkosipuli ja kala. Kuullota sipulit voissa pehmeäksi. Lisää 2 dl vettä ja kalafondi. Keitä kasaan, kunnes jäljellä puolet nesteestä. Lisää kastikkeeseen kerma ja kiehauta. Lisää kala. Mausta kastike ja ota pois liedeltä. Laita pasta kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Ole tarkka keitinajan kanssa, sillä ylikypsä pasta ei ole hyvää. Valuta pasta ja lisää kastke sen joukkoon. Koristele limelohkoilla ja nauti!
Nam, pitää ehdottomasti kokeilla!
VastaaPoistaKuulostaa herkulliselta, onnistuisinkohan minäkin näillä hyvillä ohjeilla! Kiva kun aloitit blogin, tulen kurkkimaan uusia reseptejä jatkossakin :)
VastaaPoista