On torstai ilta, vappupäivä. Takana on vauhdikas päivä takana päin. Olin ollut lintsillä ja minulla alkoi olla nälkä.Äitini oli ostanut kokonaisen naudan sisäfileen, jonka hän viipaloi pihveiksi. Päätypaloista ei saa kunnon pihvejä, joten äitini ehdotti illan ruoaksi quesadilloja. Quesadillathan ovat etelä-Amerikkalainen ruoka, jossa laitetaan kahden tortillalätyn väliin juustoraastetta ja erilaisia täytteitä. Niitä voi muunnella melkein loputtomasti, oman maun mukaan. TEE NÄIN:
Quesadillat naudanliha-kasvistäytteellä
4 annosta
-1 paketti tortillalättyjä (8 kpl)
-n. 200g naudan sisäfilettä (tai kanaa, possua)
-puolikas punainen paprika
-1 punasipuli
-1 varsi sellerin varsi
-2 valkosipulinkynttä
- 1 tomaatti
- Tuoretta timjamia (tai korianteria, lehtipersiljaa)
-öljyä paistamiseen
-suolaa ja pippuria
- 1 tl jeeraa eli juustokuminaa
- (aikuisille tai tuliseen makuun jalopeno-viipaleita)
- n. 2dl juustoraastetta
- 1 purkki ranskankermaa
Paista liha kuumassa pannussa n. 2min per puoli, riippuen pihvin paksuudesta. Mausta suolalla ja pippurilla. Pilko kasvikset pieneksi ja paista niitä timjamin kanssa pannussa muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla, pippurilla ja jeeralla. Jos käytät lehtimäisiä yrttejä, kuten korianteri tai lehtipersilja, lisää ne vasta lopussa. Viipaloi liha ohuiksi siivuiksi. Kuutioi tomaati. Levitä tortillalätyn päälle kasvis-seosta, lihaviipaleita, tomaatti kuutioita ja juustoraastetta. Laita toinen tortillalätty kanneksi. Paista tilkassa öljyä pari minuuttia per puoli tai kunnes ovat saaneet rapean pinnan ja saaneeet hyvin väriä. Leikkaa hieman jäähtyneet guesadillat neljään osaan, ja nauti ranskan kerman kera!
Ihanan hyväntuulinen blogi. Tämä quesadillaohje kuulostaa herkulliselta, täytyykin joku kerta kokeilla. :)
VastaaPoista